De Eerste Episode

Uw twee gastheren bespreken een aantal actuele onderwerpen. Persoonlijk, op vrolijke wijze en luchtig van toon, maar altijd op zoek naar de achterliggende drijfveren en toekomstige consequenties. Met in deze aflevering:

TV in 2020

Als het jaar is afgelopen dan komen de kijkcijfers altijd binnen over dat jaar via de SKO, de stichting kijk onderzoek. Na een jaar vol met Lockdowns en verplicht thuis zitten met weinig mogelijkheden tot entertainment verwacht je natuurlijk dat de hoeveelheid tv kijk tijd enorm omhoog gegaan is. Dat blijkt alleen heel erg mee te vallen in feite. Volgens de cijfers van het SKO is de kijktijd maar met 2,5% gestegen voor de tv zenders. Je vraagt je af wat die mensen dán gedaan hebben tijdens de Lockdown… Het antwoord daarop is kijken naar on demand diensten, zoals Netflix Disney+ en, YouTube en Prime van Amazon. De kijktijd van die diensten steeg vorig jaar maar liefst 45% tegenover de tv zenders dus maar met 2,5%. Wat ook steeds meer Nederlanders doen is uitgesteld kijken, dus later inschakelen of achteraf een programma bekijken wat al eerder uitgezonden is. Wat wel heel opvallend is is dat het programma dat het meest uitgesteld gekeeken is, binnen zes dagen na uitzending, is Wie is de Mol. Dat is op zich misschien niet gek, want dat is heel populair programma, maar wat wel opvallend is is dat de aflevering van 11 januari 2020 het meest uitgesteld gekeken programma is van het hele jaar. Dat was dus nog vóór de Lockdown. Die aflevering van Wie is de Mol is er in geslaagd om bijna 1,9 miljoen kijkers aan zich te binden die uitgesteld keken.En kennelijk zijn we daarna allemaal gaan Netflixen, Disney+ en Amazon Prime gaan kijken. Die kregen dagelijks 46 minuten kijktijd op televisie.

Wat nou zo enorm droevig is, is dat de stichting kijkonderzoek anno 2020 er nog steeds niet in slaagt om ook de kijktijd op telefoons, tablets en laptops mee te tellen. Als ik naar mijn eigen gedrag kijk zie ik dat ik steeds meer video, want laten we het zo maar noemen, kijk op mijn mobiele telefoon of een iPad bijvoorbeeld. Sterker nog ik kijk veel minder televisie op mijn tv dan op andere apparaten. Daarnaast getuigt toch ook wel van enige armoede van de kant van het creatieve contingent, van de televisiemakers, dat er tijdens die hele Lockdown periode niemand in staat geweest is om dat publiek, dat aan huis gebonden was, ook daadwerkelijk aan de buis te kluisteren met een heel mooi, spannend of relevant en op de situatie in spelend televisie programma. In plaats daarvan hebben we allemaal gekeken naar The Queens Gambit, The Last Dance en Star Trek. Hoe ziet jullie lockdown regime er thuis uit?

Techcensuur

Behalve Facebook en Twitter nemen ook e-commercebedrijven en aanbieders van betaaldiensten hun dienstverlening aan organisaties en bedrijven rondom president Trump onder de loep. Foto: Alex Brandon/AP

In het kort 1.Amazon, Twitter en Facebook hebben de banden met het gedachtegoed van Trump en zijn aanhangers doorgesneden. 2.De sociale media zetten daarmee ook het mes in hun eigen verdienmodel. 3.Met het blokkeren is ook het debat op scherp gezet over in hoeverre techbedrijven het internet moeten modereren.

https://www.wired.com/story/whatsapp-facebook-data-share-notification/#intcid=_wired-homepage-right-rail_a74cf688-71b9-483f-8a09-f64c276ba71c_popular4-1

In een stroomversnelling reageert big tech op de rellen bij het Capitool, waarbij vijf mensen het leven lieten. Nadat Twitter en Facebook president Donald Trump eind vorige week van hun platforms gooiden, is nu ook het alternatief – de sociale-media-app Parler – offline gehaald door Amazon, Google en Apple.n Het bedrijfsleven lijkt zich daarmee nadrukkelijk af te keren van de Amerikaanse president en zijn gedachtegoed. Beleggers reageren maandag verontrust. De koers van Twitter daalde maandag met meer dan 6%. Facebook sloot 4% lager. De techbedrijven mengen zich immers in een hevig gepolariseerd debat. Parler heeft maandag bekend gemaakt Amazon Web Services (AWS) voor de rechter te slepen. Volgens Parler, dat eist weer toegelaten te worden op de servers, is het besluit van AWS ingegeven door ‘politieke vijandigheid’. Amazon moest bijna 2% inleveren op de beurs. Analisten denken dat het blokkeren van Trump een tot 10% lagere winst kan opleveren voor Twitter. ‘Hét medium van Trump, waar hij 88 mln volgers heeft, krijgt de grootste klappen. Twitter heeft de afgelopen jaren qua omzet en bereik flink geprofiteerd van alle rellen rondom de president. Dat feest is voorbij’, zegt analist Corné van Zeijl van vermogensbeheerder Actiam. ‘Ook dringt het bij beleggers door dat alle sociale media platforms strenger gereguleerd zullen gaan worden.’ Daarnaast staat actieve moderatie voor meer werk en hogere kosten.

Ban op betalingen Ondertussen nemen ook e-commercebedrijven en aanbieders van betaaldiensten hun dienstverlening aan organisaties en bedrijven rondom Trump onder de loep. Volgens The Wall Street Journal staakt Stripe het afhandelen van betalingen voor de campagnewebsite van Trump. Het Canadese Shopify, die meerdere site verzorgde waar Trump-merchandise te koop was, heeft de stekker getrokken uit onder meer TrumpStore.com, waar de welbekende rode Make America Great Again-petjes te koop waren. Volgens sommigen had de blokkade eerder moeten komen. ‘Sociale-mediaplatforms zijn vier jaar te laat. Ze hebben Trump laten liegen, complottheorieën laten verspreiden en haat laten zaaien. De erfenis daarvan zal ons nog jaren achtervolgen’, zei Robert Reich, hoogleraar publiek beleid aan Berkeley tegenover Financial Times.

•Amerikaanse en Canadese techbedrijven stoppen hun dienstverlening aan Trump gerelateerde onderdelen (ecommerce site/parler/twitter). Het commerciele model van de Trump organisatie  is dus ook een belangrijk onderdeel kwijt.

•Europese houding is dat het blokkeren of opheffen van sociale media acccounts van Trump te ver gaan.  Oftewel politieke houding.

Amazon ziet ze vliegen

Amazon heeft 11 vliegtuigen gekocht die ze ombouwen tot Prime Air vrachtvliegtuigen. De aanschaf van deze vliegtuigen komt niet als een verrassing. In juni 2019 sprak het concern al de verwachting uit om in 2021 met zeventig toestellen zou kunnen vliegen. Met de nu getekende contracten zijn dat er op papier 91. De reden voor de versnelling ligt mogelijk in de uitbraak van het coronavirus. De consument is daardoor nog meer online gaan kopen dan eerder kon worden aangenomen.

Dit is helemaal in lijn met de geniale en rücksichtloos uitgevoerde filosofie van Amazon dat alles dat aan de kostenkant op de balans staat zo snel mogelijk in huis gehaald moet worden en omgebouwd moet worden tot een profitcenter. Dus wat je kunt verwachten is dat Amazon zometeen niet alleen zijn eigen pakjes rondvliegt, maar dat ze deze capaciteit ook gaan openstellen voor derden. Dat hebben ze ook gedaan met hun webservers bijvoorbeeld. Je zou misschien denken, “ja, Amazon is maar een webwinkel” en het lijkt gevoelsmatig logisch dat Microsoft en Google de grootste spelers zijn, maar Amazon is bijna twee keer zo groot als Microsoft en meer dan vier keer zo groot als Google op dit gebied. Transportcapaciteit is het gewoon de volgende business, dus met Prime Air krijgen DHL en FedEx er zometeen een geduchte concurrent bij, geloof mij maar. Geloof jij in de kanssen van Prima Air? En wat denk je dat de volgende business wordt waar Amazon instapt?

Apple Car

Het is weer ces in Amerika, dat wil zeggen de consumer electronics show, maar natuurlijk moet het allemaal virtueel. Normaal is dit een soort hoogmis van de consumentenelektronica waarbij mensen uit de hele wereld bij elkaar komen in Amerika om daar naar nog grotere schermen te kijken met nog meer resolutie, om naar nog kleinere computers en drones te kijken, naar slimme brillen en natuurlijk de nieuwste apparaten waar je tegen kan praten. Maar, waar heel veel mensen al lang op zitten te wachten maar wat niemand speciaal op dit moment verwacht had kwam toch: De aankondiging van Apple dat ze van plan zijn om zelfrijdende auto technologie te maken. Bovendien zouden ze ook daadwerkelijk van plan zijn om binnen nu en een jaar of drie-vier een Apple auto op de markt te brengen, dus onder het Apple merk. Daarbij wordt dan ook nog eens beloofd dat de auto gebruik zal gaan maken van baanbrekende batterij technologie. Dat is bij veel elektrische auto’s nog wel eens een zwak punt.

https://www.reuters.com/article/us-apple-autos-exclusive/exclusive-apple-targets-car-production-by-2024-and-eyes-next-level-battery-technology-sources-idUSKBN28V2PY

Kijk, Tesla heeft het fantastisch voor elkaar met auto’s waarmee de meeste mensen gerust een aantal dagen op een neer kunnen rijden naar het werk zonder te laden. Maar betere batterij technologie gaat voor meer bereik zorgen en dat zal voor veel mensen toch aantrekkelijk zijn. Ik had al in 2013 een Tesla Model S en toen was het echt nog wel behelpen met laadstations, maar zelfs nu nog zijn veel mensen huiverig. Range Anxiety noemen ze dat. Je reinste nonsens, want inmiddels staan echt overal laadpalen en zo’n auto heeft meer bereik dan een Porsche 911. En eigenaars van een Porsche krijgen nooit de vragen over hoeveel kilometer ze nog kunnen rijden en of ze het wel gaan halen. Hoe kijk jij aan tegen Range Anxiety?

Fitbit overname door Google is afgerond

•Overname van Fitbit door Google is afgerond. Ook goedkeuring EU

•Google koopt FitBit voor 2,1 miljard dollar

•In its announcement, Google’s hardware chief Rick Osterloh said the acquisition was “about devices, not data.” Emphasizing this point, he reiterated Google’s commitments about how it will handle the acquisition in markets around the world. These pledges include not using Fitbit users’ health and wellness data for Google’s ad tracking.

•“We will maintain strong data privacy and security protections, giving you control of your data and staying transparent about what we collect and why,” Park said.

•The approval came with a number of conditions, including that Google cannot use Fitbit data from users in the European Economic Area (EEA) such as GPS and health data for ad targeting. As part of the approval, EEA users must also be able to opt-out of having their health and wellness data shared with other Google services, and Google has agreed to continue to support third-party wearables with Android.

•Google announced its acquisition of Fitbit over a year ago in November 2019, when Osterloh called it “an opportunity to invest even more in Wear OS as well as introduce Made by Google wearable devices into the market.”

https://www.theverge.com/2021/1/14/22188428/google-fitbit-acquisition-completed-approved

Onze End User Listening Agreement

Geef een reactie