Episode 4 is nu live!

Hierbij de shownotes van deze episode:

De Linkedin marketplace. Kansrijk?

+LinkedIn heeft aangekondigd dat zij een marktplaats gaan opzetten om aanbod en vraag naar werk te matchen. Dit gaat uiteraard vooral om de gig economy. +Ik ben er erg enthousiast over en wel om de volgende redenen:

De waarde van Linkedin als een netwerk van professionals die kennis delen is hard achteruit aan het gaan. Het is gedegradeerd tot een adresboek voor verkopers en recruiters en de content is steeds meer etalage van bedrijven of een Meconomy pyramide van zelfbevlekking

+Omdat die waarde zo hard achteruit gaat is het beter dat LinkedIn zich gaat richten op het puur transactionele karakter. Dat creert ruimte voor nieuwe spelers die wel weer gericht zijn het uitwisselen van kennis. Dus Linkedin drijft verder af van zijn missie en vult haar visie beter in

+Visie: Creëer economische kansen voor elk lid van de wereldwijde beroepsbevolking.
Missie +De missie van LinkedIn is simpel: verbind de professionals van de wereld om ze productiever en succesvoller te maken.

https://www.socialmediatoday.com/news/linkedins-developing-a-new-freelance-marketplace-platform-to-facilitate-ne/595397/

Digitale transformatie van Nederlandse media dankzij de belgen

https://www.adformatie.nl/media/mediahuis-nettoresultaat-stijgt-43-procent-grote-groei-dig

Heb jij de cijfers van Mediahuis gezien die net gepubliceerd zijn? Het netto resultaat stijgt met 43% las ik op Adformatie. Laten we eerlijk wezen, van de advertentiemarkt moesten ze het natuurlijk niet hebben het afgelopen corona jaar. De inkomsten zitten dus vooral in nieuwe abonnementen. Daarbij gaat het dan om een grote toename in digitale abonnementsvormen. Dat vind ik fijn om te lezen, want ik draag de journalistiek in Nederland een warm hart toe en het is natuurlijk ook keihard nodig om goed werk in stand te houden dat er voor betaald wordt, ook als het niet op papier wordt gepubliceerd. Wat nog wel een ding is dat pas één op de drie abonnementen van media huis nu digitaal, is en dat is vaak nog steeds in combinatie met een papier product. Maar dat wordt natuurlijk lastig, want zijn mensen straks ook bereid om een flink bedrag te betalen voor een abonnement als er geen fysieke krant meer wordt gedistribueerd? En wat gebeurt er als er straks te veel fysieke abonnementen opgezegd zijn of lezers overleden? Drukfaciliteiten in stand houden voor een weekendkrant is echt heel duur. Natuurlijk, door de overname van NDC mediagroep versterkt het bedrijf zijn papieren positie wel, en daarmee duurt het nog wat langer voordat op een gegeven moment de persen niet meer aangezet kunnen worden door de week. Maar die kant gaat het natuurlijk wel op, want steeds meer mensen vinden de fysieke krant alleen leuk op zaterdag, als ze er lekker de tijd voor hebben. CEO Gert Ysebaert is wat mij betreft terecht trots op de stappen die zij gezet hebben op het vlak van digitale transformatie. OK, natuurlijk gingen de bezoekcijfers van nieuws sites en nieuws apps het afgelopen jaar door het dak, met dank aan Trump en corona en ik geloof ook meteen dat het ook heel goed gaat met hun podcast, maar de echte digitale transformatie is natuurlijk pas geslaagd op het moment dat print uitgefaseerd is…

Kan je stemmen met je gezicht?

+Ubiquitous facial recognition technology can expose individuals’ political orientation, as faces of liberals and conservatives consistently differ. A facial recognition algorithm was applied to naturalistic images of 1,085,795 individuals to predict their political orientation by comparing their similarity to faces of liberal and conservative others. Political orientation was correctly classified in 72% of liberal–conservative face pairs, remarkably better than chance (50%), human accuracy (55%), or one afforded by a 100-item personality questionnaire (66%). Accuracy was similar across countries (the U.S., Canada, and the UK), environments (Facebook and dating websites), and when comparing faces across samples. Accuracy remained high (69%) even when controlling for age, gender, and ethnicity. Given the widespread use of facial recognition, our findings have critical implications for the protection of privacy and civil liberties. +Wat ze hebben gedaan: +Een model getraind op basis van meer dan 1 miljoen foto’s van personen van onder andere facebook. +De gezichten op 2048 kenmerken geclassificeerd en die gecategoriseerd op gelijkenissen van liberale of conservatieven. De amerikaanse variant dus zeg maar VVD en FvD? +De uitkomst is dat een algoritme zo’n 20 procentpunten beter is in het schatten of je conservatief of liberal bent dan een mens. Een mens kan dat in 55% porcent van de gevallen goed inschatten en het algoritme rond de 73%. Het beste scoren de facebook foto’s +Het algoritme is zelfs beter dan een schatting op basis van een enquete wat 66% accuraat is. Dit komt omdat het algoritme ook kijkt naar houding van het hoofd, gezichtsuitdrukken naast persoonlijkheid. +Dit schept toch mogelijkheden om de verkiezing te automatiseren ipv er een 3 dagen durend festival van de democratie van te maken? +CDA is nu 100k aan het pompen in facebook ads, terwijl wopke dat al 2 keer teniet heeft gedaan

+Enige reactie: TLDR: Is this along the same lines as phrenology, because that sucked too

https://www.nature.com/articles/s41598-020-79310-1

Waarom breekt voice niet door?

https://www.electronjs.org/apps/google-assistant-unofficial-desktop-client

Jeroen wat vind jij eigenlijk van voice technologie? Persoonlijk ben ik al jaren enorm fan van het idee dat we computers aan sturen door gewoon te zeggen wat we willen. Helaas zijn we nog altijd niet verder dan dat we een soort praatpalen neerzetten in huis, wat dus weer een extra apparaat is waar je dan weliswaar tegen kan praten, maar dat je dan vervolgens weer ingewikkeld met software instellingen aan allerlei andere apparaten moet koppelen om die te kunnen besturen. Dat doet dus bijna niemand en het gevolg is dat veel van die Google assistants en Alexa’s uiteindelijk vooral gebruikt worden als luxe eierwekker, of als je geluk hebt om wat lampen aan en uit te doen. Als fan van voice technologie Ik lees ik trouw Maartens Open Voice nieuws letter, dat is een nieuwsbrief van Maarten Lens Fitzgerald over voice technologie. Via hem zag ik dat er nu een onofficiële desktop client is voor Google assistant. Dat wil dus zeggen dat je nu gewoon die Google assisttant op je pc kunt installeren. Ideaal en een volgende stap naar waar ik ook een geloof voice als layer, als laag over je devices heen. Want dat is wat ik wil, wat volgens mij iedereen wil. Zoals Captain Kirk in Star Trek al meer dan 50 jaar geleden kon: als je iets wil zien dan zeg je gewoon “computer, on screen…” en vervolgens gebeurt dat, zonder dat je eerst weer een dongle achter in je televisie scherm hoeft te steken. Nou zijn we nog steeds niet zover want het feit dat je nu Google assistant op je computer kunt gebruiken wil natuurlijk nog niet zeggen dat hij software matig ook daadwerkelijk geïntegreerd is of dat je de computer er zelf ook mee kunt aansturen. Wat denk jij? Hoe lang moet ik hier nog op wachten? Waarom is het nog steeds niet gelukt, terwijl we het goed voorbeeld al meer dan 50 jaar geleden op tv gezien hebben?

Coole tool https://headlime.com/

+Als marketeer blijf je maar worstelen met teksten en copy. Is dat herkenbaar? Toen hoorde ik ergens van Headlime. De lijm voor je koptekst of zoiets. Dus ik dacht ik ga het eens uitproberen. Het gebruikt Artifical Intelligence. GPT 3 zelfs. Eenvoudig sign up proces, ondersteund nederlands. Het kan alle soorten copy genereren. Echt wow toen ik het resultaat zag. Onze podcast beschrijving uitgeprobeerd en je bent vast onder de indruk van het resultaat. Wat vind je van deze copy?

HifI

https://www.whathifi.com/news/spotify-hi-fi-tier-finally-launching-to-offer-cd-quality-streaming

Hoe luister jij naar muziek Jeroen? Ik ben echt wel een groot muziekliefhebber, ik heb ik jaren lang in bands gespeeld, cd‘s verzameld, als een malle mp3’s gedownload toen dat eenmaal kom, en uiteindelijk ben ik alweer zo’n 10 jaar druk playlists aan het smeden. Op Spotify. En nou heb ik echt een hele goeie audio installatie, maar elke keer als er dan zo’n purist bij mij op bezoek komt krijg ik te horen dat de Spotify geluidskwaliteit zeer te wensen overlaat. Ik moet me volgens hen maar overgeven aan Jay-Z, die met zijn Tidal al jarenlang wél top kwaliteit audio streams aanbiedt. Mijn probleem is alleen dat ik al een enorme collectie playlists aangelegd heb op Spotify en dat ik ook de algoritmes van Spotify fenomenaal vind. Dus ik wil helemaal niet weg bij Spotify. Daarom ben ik ook heel blij dat Spotify nu heeft aangekondigd dat zij ook een speciale hoge kwaliteit audio stream gaan aanbieden. Het is alleen nog niet duidelijk hoeveel dit allemaal gaat kosten. Dat wordt natuurlijk nog wel een dingetje. Bij Tidal kun je Hifi streamen voor € 19,99 per maand. In Amerika krijg je HD audio bij Amazon voor $ 14,99, of zelfs $12,99 voor Prime Members, onbeperkt streamen. Nou is de grote vraag natuurlijk… wat denk jij als marketeer dat Spotify gaat doen? Voor welke prijs moet Spotify Hifi of HD gaan aanbieden?

De tip van 43 miljoen euro voor Bol.com

+Ik wil even een Louis van gaaltje met je doen. Dus ben ik nou zo slim of zijn jullie nou zo dom. Of ben ik nou zo dom en jullie nou zo slim. 

+Ik zal het even inleiden. Wij delen naast een zelfde voornaam ook een gezinslid in de vorm van een labrador. Sinds jaar en dag koop ik goed voer voor deze hond. Dit kan alleen in een online shop. Het mooie is dat ik een keer in de drie vier maanden met een paar klikken klaar ben. Ik ga naar de webshop. Log in. Ga naar mijn bestellingen en klik op Opnieuw bestellen.  +Als ik echter ga naar bol.com ontbreekt zo’n knop. Hierdoor missen ze toch denk ik minimaal 1% procent extra omzet. En dat is 1% van 4,3 miljard dus 43 miljoen. Is dit een Platinum tip of niet? 

+Hoe moet bol ons hiervoor belonen? Of zit ik er compleet naast? Hoor het graag via ons reactieformulier

En de schotten

https://scotgov.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=2de764a9303848ffb9a4cac0bd0b1aab